Gesprekken

Het gesprek met de burgemeester

Beste lezers en mede-WOB’ers,

Vandaag een heel prettig gesprek gehad met onze burgemeester en dhr. van Ree, het aantal WOB verzoeken is groter dan de gemeente aankan kwam er duidelijk uit naar voren.Het probleem van de hondenput en de kinderboerderij is uitgebreid aan bod geweest en hier wordt nu echt werk van gemaakt, ik heb afgesproken om volgende week weer met dhr. van Ree rond de tafel te gaan zitten om de andere WOB aanvragen te bespreken.

Deze blijven wel gewoon doorlopen, maar creƫren wel een probleem voor de gemeente omdat alles nog in een papieren archief zit en dus gedigitaliseerd moet worden. De gemeente geeft aan de verzoeken te willen inwilligen maar de capaciteit op de afdelingen is niet groot genoeg.

De lopende WOB aanvragen gaat de gemeente wel aan voldoen.

Verder is er gesproken over de informatievoorziening en publicatie op de website van de gemeente, deze kan veel beter, de gemeente geeft aan dat pas sinds juni 2012 alles wordt gedigitaliseerd en alles van voor deze periode dus nog op papier is. Mijn stelling dat alles openbaar toegankelijk moet zijn was ook de stelling van de burgemeester.

Er was ook veel interesse in deze website, maar de burgemeester gaat liever een persoonlijk gesprek aan met betrokkenen, en dit kan ik u van harte aanbevelen burgemeester van Hees is een zeer prettige gesprekspartner en gaf mij ook echt het gevoel dat er werd geluisterd.

Een verslag van dit gesprek krijg ik per post toegezonden en zal dit dan ook hier publiceren.

Al met al heb ik er een fijn gevoel aan overgehouden en zie de stukken met belangstelling tegemoet.

______________________________________

***update 3 april 2013 15:30***

Telefoontje van Marcel van Ree, of ik aanstaande dinsdag 9 april 2013 om 14:00 met hem wil overleggen op het gemeentehuis over de lopende WOB aanvragen en deze wil toelichten. Dat wil ik wel, dus de afspraak is gemaakt. Verder wilde Marcel me laten weten dat de lopende WOB aanvragen worden verdaagd en ik dus nog geen ingebrekestellingen hoef te maken.

______________________________________

***update 4 april 2013 00:30***

De hele dag bezig geweest met de motivaties om deze dinsdag aan Marcel van Ree te kunnen presenteren. Dit wordt nog een hele klus, er komen steeds meer vragen bij als je dieper in de aanvragen gaat duiken. (weet niet of dit de bedoeling van dit gesprek was?) Ik weet dat de gemeente behulpzaam moet zijn bij het samenstellen van aanvragen, maar elke aanvraag wordt zo alleen maar omvangrijker!

______________________________________

***Update 4 april 2013***

Gesprek_burgemeester_M.v.Ree-02

Gesprek_burgemeester_M.v.Ree-01

***update 6 april 2013 23:00***

Definitief concept gespreksverslag is binnen: Gespreksverslag WOB verzoeken dhr. Van Erp 2apr13

***Update 9 april 2013 18:05***

Vandaag tijdens gesprek met dhr. van Ree, volgens afspraak het gespreksverslag ontvangen. Op officieel papier van de gemeente zal deze week nog wel in de bus vallen.

Gespreksverslag_burgemeester_02-04-2013_ontvangen_09-04-2013a

Gespreksverslag_burgemeester_02-04-2013_ontvangen_09-04-2013b

*** Update 16 april 2013 18:00 **** Doodse stilte, nog niets ontvangen!