Nieuws

Stichting Lokale Omroep Geertruidenberg Digitaal

avatar
Written by colani

Maandag 1 april jl. was het dan eindelijk zover. Na een periode van uitvoerig testen startte de SLOG met haar eerste digitale live-uitzending.

Veel medewerkers hadden hun vrije dag opgeofferd om bij dit heugelijke feit aanwezig te zijn. In alle vroegte werden camera’s geplaatst en voorbereidingen getroffen voor een belangrijk moment in de historie van de SLOG. SLOG 1 april 2013 digitaal. Met zo’n slordige 220.000 aansluitingen behoort de SLOG nu ook tot een lokale omroep die meetelt in de wereld van de media. Voor de mensen die radio willen luisteren is SLOG FM te beluisteren op Ziggo kanaal 783 en de kabelkrant met alle wetenswaardigheden over onze gemeente Geertruidenberg is te zien bij SLOG TV op Ziggo kanaal 43.

Om dit heugelijke feit luister bij te zetten hadden Poul Verhoeven en Philip Burghoorn een 2 uur durend live programma samengesteld waarbij verschillende gasten werden geïnterviewd. Allereerst de nieuwe voorzitter van de SLOG, Lex ter Wal die het toenmalige bestuur, onder voorzitterschap van Chris Verhoeven, roemde om de stevige basis die zij hadden gelegd voor een gezonde SLOG.

Thans wordt deze uitgebreid met nieuw en jong talent wat resulteert in deze grote stap vooruit. Tevens maakte hij ook bekend dat de SLOG een nauw samenwerkingsverband is aangegaan met ROS- Drimmelen zodat voortaan ook uitzendingen met beeld en geluid tot de mogelijkheden behoren. Gedurende de gehele live-uitzending was ROS- Drimmelen aanwezig om opnamen te maken die gevolgd konden worden door de kijkers op tv.

Daarna kwam Toine Buijks aan het woord om namens het Rabobank Stroomversnelllingsfonds uitleg te geven over wat dit fonds doet en natuurlijk werd hij hartelijk bedankt voor de bijdrage die de SLOG van het Rabobank Stroomversnellingsfonds heeft mogen ontvangen. Toen was het woord aan Wethouder Albert Smit die nog eens benadrukte hoe belangrijk een lokale omroep voor een samenleving als de gemeente Geertruidenberg is. Met het aansnijden van een speciaal vervaardigde taart en het openen van een fles champagne gaf hij samen met voorzitter Lex ter Wal het symbolische startsein voor het digitaal uitzenden van de SLOG. En of dat dit nog niet genoeg was had hij voor de SLOG nog een verrassing.

De SLOG is druk doende om een wireless netwerk te realiseren binnen de gemeente Geertruidenberg. De 3 kernen zullen met elkaar verbonden gaan worden door dit netwerk. Dit wordt een openbaar netwerk waar iedereen gebruik van kan maken. Echter het ontbreekt de SLOG aan voldoende financiële middelen. Vanwege het algemeen nut van dit wireless netwerk wil de gemeente Geertruidenberg gaarne haar steentje bijdragen. Voorzitter Lex ter Wal was zeer verheugd om samen met Wethouder Albert Smit de overeenkomst te tekenen.

Tot slot memoreerde ter Wal dat de SLOG ook een bijdrage had ontvangen van de VOG waardoor alles nu gerealiseerd kan gaan worden.

Toen was het weer tijd voor muziek en werd de uitzending afgesloten met een woord van dank aan alle medewerkers en luisteraars. [Persbericht]